Novi župni listić INŽupni listić od 24. do 30.6.2024.
s rasporedom misa


Župni listić od 17. do 23.6.2024.
s rasporedom misaPotrebe našeg Caritasa


Potreba:

   
Osim hrane, skupljamo i novac za hranu. Novac možete staviti u kutijicu Caritasa u crkvi.
 
Početni datum: 1.3.2023.
Završni datum:nikada
Donator: =Vaše ime=


Stvoreni za nebo...


U sjećanje na poniznog i nadasve dobroćudnog čovjeka naše župne zajednice,
zvonara Milana Požarića Arhivirani tekst iz župnog lista Brazde, 2012-1

„Isus s bombonima“

 

„Dragi župljani, jeste li znali da i u našoj župi postoji „Isus s bombonima“?

Naime, svake nedjeljne mise razigrana dječja srca često navrate do posudice napunjene bombonima koja ih vjerno iščekuje svaki tjedan. Različite šarene boje papirića i svakojake vrste bombončića bude želju, ne samo našim najmanjima, već i onima malo starijima koji često zavire u posudicu ne bi li pronašli kakav slatkiš za sebe i svoje nepce.

Pitate se tko bi mogao ponuditi takvu posudicu? Tko li bi ju mogao revno puniti i slagati?

Često promatrajući taj prizor, prisjetim se bl. Alojzija Stepinca kojeg su rado nazivali „Isus s bombonima“ jer je svakodnevno bacao svakojake slatkiše kroz prozor svoje sobe u župnom dvoru u Krašiću, budeći radost i zaigranost u srcima mnoge krašićke djece koja su ga uvijek vjerno čekala da otvori prozor. Tako ga  čekajući, često su ga zazivala svakojakim imenima ne bi li čuo njihov zov, otvorio prozor i radosno bacio punu šaku slatkiša koje su oni, jedva dočekavši, brzo i što spretnije pokupili napunivši svoje male džepove i zahvaljujući se za malo slatkoga u ona toliko teška vremena siromaštva i neimaštine. Ipak, unatoč toga, njihova dječja srca u tom trenutku nisu niti razmišljala o bijedi jer slatka radost obuze njihovo malo tijelo i srce te na čas zaboraviše na sve brige i težačke poslove koji su ih iščekivali.

Slično toj divnoj životnoj priči, požrtvovnost i mala kap dobrote jednog čovjeka naše župe probudila je radost u mnogim srcima te ga s razlogom možemo nazvati „Isus s bombonima“ jer njegove vrijedne ruke i poniznost kojom zrači često budu nezamjetljive, ali učine mnoge stvari za rast vjere i rast angažmana u našoj župi.

Stoga, ovim putem, od svega srca upućujemo zahvalu zvonaru Milanu na njegovoj nesebičnoj ljubavi, na njegovoj dobrohotnosti kojom zrači i darovanim slatkišima kojima osvaja svijet.

Hvala vam.“

Sv. misa zadušnica slavila se u srijedu 21.1.2015. god. u 17.30h u župnoj crkvi sv. Ivana Nepomuka Stupnik-Lučko.

 


Župna crkva uživo


Uživo


Uredovno vrijeme

Ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19 do 20 sati.
 
 
Telefon župnog ureda: 01/6530-129

Za podjelu sakramenata bolesnima i umirućima nazovite i van radnog vremena.

Youtube-(1).png  Facebook.png  Instagram.png


Svi župljani


Što Vas zanima u župi?
Za svako pitanje, zamolbu, pritužbu, pohvalu, nejasnoću, ... kliknite na link "Kontakt", pošaljite i mi Vam odgovaramo u najkraćem mogućem roku.