Novi župni listić INŽupni listić od 15. do 21.4.2024.
s rasporedom misa


Župni listić od 8. do 14.4.2024.
s rasporedom misaPotrebe našeg Caritasa


Potreba:

   
Osim hrane, skupljamo i novac za hranu. Novac možete staviti u kutijicu Caritasa u crkvi.
 
Početni datum: 1.3.2023.
Završni datum:nikada
Donator: =Vaše ime=


Zahvala sestri Dijani


Još jedna nova akademska godina je započela, uz stara lica uglavnom i poneko novo. A otišla je i jedna jedina naša s.Didi.

Svake godine nas je pripremala na takav mogući scenarij, no ove godine se i sama iznenadila. Sjećanja davna počela su navirati. Od trenutka kada smo čuli da će raditi s mladima, zavladala je opća euforija, stiže ona super otkačena časna. E pa tako je i bilo. Svaki susret s njom provedeš uglavnom smijući se. Znala je uz poticaj Duha Svetoga doskočiti svakom našem problemu, a dok su je sestre njene strpljivo čekale u samostanu znajući da su mladi željni razgovora, savjeta, podrške. Ali, tako je odgajala i nas, zastani, osvrni se oko sebe, vidi da li je tvome bližnjemu potrebna pomoć jer i meni samom će biti bolje ako je moj bližnji dobro.
Naši zajednički susreti bili su prožeti molitvom i kontemplacijom, nije zaboravljala zahvaljivati na svakom od nas, na svemu što činimo i kako doprinosimo zajednici, bila je otvorena za svaku osobu koja bi došla. Svaki početak godine potaknula bi nas da iznesemo svoje prijedloge što smo i činili vrlo sramežljivo , mada ih je ona bila prepuna, ali znala je da i mi imamo puno za ponuditi. Potom se godina zahukta s događanjima, nastupima, posjetama i začas proleti uz pjesmu i roštilj na našem već poznatom sijelu. S Didi se valja družiti i uz nju slijediti Gospodina putujući duž Hrvatske i malo šire, u Vrbovec, Varaždin, Poredje, Mariju Bistricu, Pazin, Poreč, Sinj, Makarsku, Punat, Krk, Košljun, Vukovar, Dubrovnik, Gabela Polje, Međugorje…ma evangelizacija na najjače.
Ljudi bi ju zaustavljali na cesti i tražili da se pomoli za njih što je i činila.
Za sve što bi radila davala bi cijelu sebe i zato je Gospodin obasipao nju i sve oko nje s puno milosti. Vjerovala je da može sve u Njemu koji je jača. Voljela je pjevati i čulo ju se a pogotovo na svoju omiljenu „Rijeke žive vode potecite…“ koja je i nama postala i ostat će jedna od dražih a i sjećanje na nju
.

Zato Didi kud god pošla, kamo te god Gospodin odvede budi sol zemlje i svjetlo svijeta. Vole te tvoji Leskovčani Lajkići
:)

Župna crkva uživo


Uživo


Uredovno vrijeme

Ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19 do 20 sati.
 
 
Telefon župnog ureda: 01/6530-129

Za podjelu sakramenata bolesnima i umirućima nazovite i van radnog vremena.

Youtube-(1).png  Facebook.png  Instagram.png


Svi župljani


Što Vas zanima u župi?
Za svako pitanje, zamolbu, pritužbu, pohvalu, nejasnoću, ... kliknite na link "Kontakt", pošaljite i mi Vam odgovaramo u najkraćem mogućem roku.