Novi župni listić INŽupni listić od 24. do 30.6.2024.
s rasporedom misa


Župni listić od 17. do 23.6.2024.
s rasporedom misaPotrebe našeg Caritasa


Potreba:

   
Osim hrane, skupljamo i novac za hranu. Novac možete staviti u kutijicu Caritasa u crkvi.
 
Početni datum: 1.3.2023.
Završni datum:nikada
Donator: =Vaše ime=


Vijesti iz Caritasa kroz protekle mjesece


Donosimo vam pregled aktivnosti našeg župnog Caritasa kroz protekle mjesece...


Vijesti iz Caritasa

Caritas Zagrebačke nadbiskupije je 7. prosinca 2013. godine u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu, Kaptol 29a, organizirao godišnji susret volontera župnih caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Tom prigodom obilježena je i 80. obljetnica djelovanja  Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

U uvodnom pozdravu, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, s. Jelena Lončar, naglasila je važnost volonterskog rada u Caritasu napominjući kako bi osamdesetogodišnji rad zagrebačkog Caritasa bio jako osiromašen bez doprinosa samih volontera.

Tom prigodom, svima prisutnima podijeljene su mape za župne Caritase i volontere Caritasa kao svojevrsna pomagala za karitativni rad. Sadržaj same mape predstavili su voditelj Službe za župne Caritase, Robert Futač i koordinatorica volontera Caritasa, Ivana Reić.

U duhovnom dijelu susreta, volonteri su sudjelovali na misnom slavlju u crkvi sv. Marije na Dolcu gdje je misno slavlje predvodio predsjednik vijeća Caritasa, mons.dr.Valentin Pozaić. Mons. Pozaić potaknuo je volontere da se molitvom za nove suradnike bore protiv „virusa sebičnosti” koji vlada u svijetu. Naglasio je kako Isus poziva „radnike koji djeluju bez računice; koji daruju svoje vrijeme, znanje, sposobnosti - pa i sama sebe kroz radost darivanja - Caritas mijenja svijet na bolje.”

 

Uz blagdan Božića, u našoj smo župi prikupljali hranu za potrebite. Hrana se prikupljala na sedam lokacija i to u: OŠ Lučko, Stupnik, Ježdovec, prodavaonicama „Konzum” Lučko i Stupnik, prodavaonici „Marino” i u župnoj crkvi. Naši volonteri su popisali artikle za svaki punkt posebno, napravili specifikaciju, zbrojili količine i prema tome odredili  veličinu paketa. Iako iz OŠ Lučko uvijek dobivamo najviše hrane, ovom prigodom su prikupljene i velike količine hrane u samoj župnoj crkvi. Zahvaljujemo se ravnatelju škole gosp. Pavi Šimoviću, nastavnicima, učenicima, roditeljima, poslovođama prodavaonica „Konzum” i „Marino” te svim našim župljanima na suosjećanju i samilosti za bližnjega. Zbog nedostatka sredstava, ove zime, za razliku od prošle, podijeljeno je manje drva za ogrjev. Sreća da je zima bila blaga.

Prostorije novog Župnog caritasa su uređene, a preseljenje je započelo nakon Uskrsnih blagdana. Potrebno nam je pomičnih nosača garderobnih vješalica i ostalog uredskog namještaja.

Svaki put naglašavamo kako nemamo dovoljno volontera za rad u ŽC, ali odaziv je uvijek još jako, jako slab. Broj sadašnjih volontera više puta nije dostatan za pokriće dežurstava. Obzirom da stanujem u istoj zgradi skladišta našeg ŽC, svaku prazninu ili nedolazak dežurnog sam do sada mogla pokrivati osobno što ubuduće neće biti moguće. Molimo, stoga, sve župljane dobrog srca da se pridruže našim vrijednim volonterima. Svaka osoba je dobrodošla, a ako se tko odluči doći, molimo da o tome obavijesti našeg župnika.

Na spomenutom susretu volontera, mons. Pozaić je današnje Caritasove volontere pridružio skupini Isusovih apostola, prvih učenika i raznovrsnih suradnika: „Svakome od njih Isus je dao priliku da budu njegovo srce puno suosjećanja i samilosti, blagosti i mira, da budu njegove produžene ruke blagoslova i dobrote.”

 

Janja Novinc

 


Župna crkva uživo


Uživo


Uredovno vrijeme

Ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19 do 20 sati.
 
 
Telefon župnog ureda: 01/6530-129

Za podjelu sakramenata bolesnima i umirućima nazovite i van radnog vremena.

Youtube-(1).png  Facebook.png  Instagram.png


Svi župljani


Što Vas zanima u župi?
Za svako pitanje, zamolbu, pritužbu, pohvalu, nejasnoću, ... kliknite na link "Kontakt", pošaljite i mi Vam odgovaramo u najkraćem mogućem roku.