Novi župni listić INŽupni listić od 27.1. do 2.2.2020.
s rasporedom misa


Župni listić od 20. do 26.1.2020.
s rasporedom misaPotrebe našeg Caritasa


Potreba:

   
Trenutno ništa posebno osim novac za hranu. Novac možete staviti u kutijicu Caritasa u crkvi.
Početni datum: 01.01.2019.
Završni datum:nikada
Donator: =Vaše ime=


Druga nedjelja Došašća


Jutros smo zapalili i drugu adventsku svijeću, koja nas na poseban način poziva da "pripravimo put Gospodnji i poravnamo Mu staze!"

DRUGA ADVENTSKA SVIJEĆA
 
Danas palimo drugu, betlehemsku svijeću na adventskome vijencu.
Plamen adventske svijeće nas želi iznova podsjetiti i potaknuti na budnost duha i tijela kako bi čuli glas Ivana Krstitelja koji viče: „Pripravite put Gospodnji! Poravnajte mu sve staze!” 
        Odzvanjaju li ti u srcu ove riječi „Pripravi put…Poravnaj staze…”? Razumiješ li te riječi? Znaš li da su upravo i tebi upućene? Možda ti se čini da si ti „premalen ispod zvijezda” da pripravljaš put Gospodnji. Možda ne znaš niti točno kako poravnati staze Gospodinu. Možda za to trenutno nemaš niti vremena niti volje. 
         Drugu adventsku svijeću danas pale naši mladi, koji na poseban način trebaju „pripraviti put Gospodinu i poravnati mu staze.“ Oni plamen svoje životne svijeće trebaju očuvati sjajnim, gorljivim i snažnim u svom ovom užurbanom i, kušnjama obilježenom, svijetu. Plamen mladenačke svijeće se još uvijek treba rasplamsati u veće svijetlo koje će ostati upaljeno i koje će sigurno gorjeti dok god fitilj ne izgori. Mladi čovječe, od onog trenutka kada si morao sam zakoračiti u svijet odgovornosti, svijet borbe za izgradnjom vlastitog identiteta, morao si se suočiti s brojnim napastima i kušnjama. Tada je počela borba - da u svemu što ti svijet nudi, uspiješ sačuvati ono svijetlo Božje ljubavi koje je u tebi zapaljeno od trenutka kada te stvorio. Ta borba i takav put nije nimalo lak. 
          Ipak, ne zaboravi da te Bog niti u jednom trenutku ne želi ostaviti samog. Mi smo ti koji sami sebe ostavljamo samima i praznima. Koji put prema našem srcu zakrčimo hrpicama svoje sebičnosti, ravnodušnosti, mlakosti, lijenosti, egoizma. Mi smo ti koji Ga se bojimo svjedočiti u društvu, među prijateljima i kolegama? Zatvaramo se u sebe, misleći najčešće na svoje probleme ne vidjevši potrebe drugih ili dobru volju drugog da nama pomogne. 
          No, mladi čovječe. Danas, posebno ti - Ne predaj se! Slušajući riječi proroka Baruha, „odjeni se zauvijek ljepotom slave Božje, ogrni se plaštem Božje pravednosti, stavi na glavu vijenac slave Vječnoga.“ Živi s mišlju da te Bog treba, da te želi upravo tamo gdje te postavio da mu poslužiš. Na tebi je da nastojiš sve činiti s pouzdanjem i vjerom u Njegovu providnost i da otkrivaš Njegovu Svetu volju u svome životu. 
          Dragi vjernici, ovo je vrijeme koje nas zove na promjene, na odvažnost, unutarnji mir i radost. Ovo je vrijeme spasenja koje ne prihvaća odgodu. Probudimo se iz sna kojeg smo usnuli! Otvorimo uši svojih srca i čujmo Radosnu vijest. Ne budimo samo pasivni slušači te vijesti, već neka naša ljubav „sve više i više raste u spoznanju i potpunu pronicanju da mognemo prosuditi što je najbolje da ostanemo čisti i besprijekorni za dan Kristov“ (Fil 1,8). Pripravimo Kristu mjesto u svojim srcima kako bi mogao slobodno prolaziti kroz staze naših života i na koncu nas uvesti u svoj Nebeski dom…

Uredovno vrijeme


NAŠ ŽUPNI URED RADI:

Srijeda od 8 do 9 sati

Ponedjeljak, srijeda i petak od 19 do 20 sati.
 
 
Telefon župnog ureda: 01/6530-129

Za podjelu sakramenata bolesnima i umirućima nazovite i van radnog vremena.

facebook     instagram


Svi župljani


Što Vas zanima u župi?
Za svako pitanje, zamolbu, pritužbu, pohvalu, nejasnoću, ... kliknite na link "Kontakt", pošaljite i mi Vam odgovaramo u najkraćem mogućem roku.