Novi župni listić INŽupni listić od 24. do 30.6.2024.
s rasporedom misa


Župni listić od 17. do 23.6.2024.
s rasporedom misaPotrebe našeg Caritasa


Potreba:

   
Osim hrane, skupljamo i novac za hranu. Novac možete staviti u kutijicu Caritasa u crkvi.
 
Početni datum: 1.3.2023.
Završni datum:nikada
Donator: =Vaše ime=


KARMELIJADA


Dragi župljani, od 13.-15.9. 2024., održat će se pri samostanu sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Hrvatskom Leskovcu, 19. Karmelijada pod geslom "Gle ovo Srce, koje je ljude toliko ljubilo!" Karmelijada je godišnji duhovni susret za mlade koji okuplja mlade željne rasta u karmelskoj duhovnosti i pravim kršćanskim vrijednostima. U svojih 19 susreta, Karmelijada je urodila bogatim duhovnim plodovima u mladim dušama, također i duhovnim zvanjima te mladima koji su prepoznali svoje mjesto u Crkvi služeći Bogu kroz vjernost u bračnom i obiteljskom životu. Karmelijada u svoja tri dana sadrži bogat duhovni program- svete mise, kateheze, radionice, sat šutnje, klanjanja, pobožnosti, primanje škapulara uz ples, radost igre i svjedočanstva. Mladi svjedoče kako im je Karmelijada jak duhovni impuls i povratak Isusu i Njegovoj ljubavi. Kako bi omogućili mladima da dožive i ove godine to predivno iskustvo, trebat će nam i vaša pomoć pri organizaciji susreta, posebno što se tiče noćenja. Tko god ima mogućnosti- učinimo veliko djelo ljubavi i primimo mlade na dvije noći u svoje obitelji. Iskažimo im Božju ljubav koju sami primamo po sakramentima u našoj župnoj zajednici, otvorimo im svoja srca i domove. 
Karmelijada će ujedno biti i velik događaj za našu župnu zajednicu. Kako je ovo jubilarna godina, naime 350. godina od velikih objava Srca Isusova i Njegove ljubavi sv. Margareti Mariji Alacoque i Njegov poziv ljubavi dušama za kojima toliko čezne; odgovorit ćemo i mi Njegovu pozivu 24 satnim klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje će započeti na susretu u subotu 14.9. u 9 sati, a završit će u nedjelju 15.9. ujutro u 9 sati u kapeli sestara u Hrvatskom Leskovcu. Toliko je velikih nakana za koje možemo i moramo moliti- blagoslov i rast naših obitelji, duhovnu obnovu naše župne zajednice i društva, našu Domovinu, duhovna zvanja, mlade, iseljenike, starije, bolesne i nemoćne... Liste za upisa obitelji koje žele primiti mlade na noćenje bit će u sakristijama župne crkve te u kapeli sestara u Hrvatskom Leskovcu te ćete se moći upisati tijekom narednih tjedana.
Molimo vas da upišete prezime svoje obitelji, kontakt i koliko mladih možete primiti na noćenje. Bilo bi dobro da barem jedan član obitelji vozi kako bi mlade kroz sva tri dana mogli dovesti kod sestara na susret, a navečer odvesti natrag u obitelj na spavanje. Preporučamo cijeli susret "Karmelijada" u vaše  molitve. Neka Nas sve prati obilje Božjeg blagoslova i zagovor svetog Ivana Nepomuka. Za dodatna pitanja možete se obratiti sestri Maji na telefonski broj 01/6578-450.
Vaše zahvalne sestre Karmelićanke Božanskog Srca Isusova.

Župna crkva uživo


Uživo


Uredovno vrijeme

Ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19 do 20 sati.
 
 
Telefon župnog ureda: 01/6530-129

Za podjelu sakramenata bolesnima i umirućima nazovite i van radnog vremena.

Youtube-(1).png  Facebook.png  Instagram.png


Svi župljani


Što Vas zanima u župi?
Za svako pitanje, zamolbu, pritužbu, pohvalu, nejasnoću, ... kliknite na link "Kontakt", pošaljite i mi Vam odgovaramo u najkraćem mogućem roku.