Novi župni listić INŽupni listić od 20. do 26.3.2023.
s rasporedom misa


Župni listić od 13. do 19.3.2023.
s rasporedom misaPotrebe našeg Caritasa


Potreba:

   
Osim hrane, skupljamo i novac za hranu. Novac možete staviti u kutijicu Caritasa u crkvi.
 
Početni datum: 1.3.2023.
Završni datum:nikada
Donator: =Vaše ime=


MOLITVA DJEVICI MARIJI


MOLITVA DJEVICI MARIJI

SVETOG OCA FRANJE

U VREMENU KORONAVIRSA

Pod obranu se tvoju utječemo, sveta Bogorodice. “U ovoj dramatičnoj situaciji, opterećenoj patnjom i tjeskobom koja muči cijeli svijet, utječemo se Tebi, Majko Božja i Majko naša, i tražimo utočište pod tvojom zaštitom.

O Djevice Marijo, svrni svoje milostive oči na nas u ovoj pandemiji koronavirusa i utješi one koji su izgubljeni i ožalošćeni zbog smrti svojih najmilijih, ponekad sahranjenih na načine koji ranjavaju dušu. Budi oslonac onima koji su tjeskobno zabrinuti za oboljele osobe uz koje ne mogu biti zbog sprečavanja širenja zaraze. Učvrsti pouzdanje onih koji su u strahu od neizvjesne budućnosti i posljedica na gospodarstvo i rad.

Majko Božja i Majko naša, moli za nas Boga, Oca milosrđa, da završi ova teška kušnja i da se vrati obzor nade i mira. Kao u Kani, posreduj kod svoga Božanskog Sina, moleći Ga da utješi obitelji oboljelih i preminulih te da u njihovo srce otvori pouzdanju.

Zaštiti liječnike, bolničare, zdravstveno osoblje i volontere koji se tijekom ovog razdoblja izvanrednog stanja nalaze na prvoj crti, izlažući opasnosti vlastiti život kako bi spasili život drugih. Prati njihove herojske napore i daruj im snagu, dobrotu i zdravlje.

Budi uz one koji dan i noć pomažu oboljelima i uz svećenike koji pastirskom brigom i evanđeoskom zauzetošću nastoje svakome pomoći i pružiti potporu.

Sveta Djevice, prosvijetli um muškaraca i žena koji se bave znanošću kako bi pronašli ispravna rješenja za pobjedu nad ovim virusom.

Podupri odgovorne za narod da mudro, brižno i velikodušno rade, pomažući onima kojima nedostaje najnužnije za preživljavanje i planirajući socijalna i ekonomska rješenja, dalekovidno i u duhu solidarnosti.

Presveta Marijo, dotakni savjesti kako bi goleme svote novca uložene u naoružanje bile namijenjene za promicanje prikladnih istraživanja u svrhu sprečavanja sličnih katastrofa u budućnosti.

Preljubljena Majko, potakni u svijetu veći osjećaj pripadnosti jednoj velikoj obitelji kako bismo, svjesni veze koja ujedinjuje sve, u duhu bratstva i solidarnosti pružali pomoć brojnima koji se nalaze u siromaštvu i bijedi. Podupri čvrstoću u vjeri, postojanost u služenju i ustrajnost u molitvi.

O Marijo, tješiteljice žalosnih, zagrli svu svoju nevoljnu djecu i izmoli kod Boga da nas svojom svemoćnom rukom oslobodi ove strahovite epidemije, kako bi se život mogao nastaviti normalnim tokom i u miru.

Utječemo se tebi, koja svijetliš na našem putu kao znak spasenja i nade, o blaga, o mila, o slatka Djevice Marijo. Amen.

Pratite mise uživo


What.png


Uredovno vrijeme

Ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19 do 20 sati.
 
 
Telefon župnog ureda: 01/6530-129

Za podjelu sakramenata bolesnima i umirućima nazovite i van radnog vremena.

Youtube-(1).png  Facebook.png  Instagram.png


Svi župljani


Što Vas zanima u župi?
Za svako pitanje, zamolbu, pritužbu, pohvalu, nejasnoću, ... kliknite na link "Kontakt", pošaljite i mi Vam odgovaramo u najkraćem mogućem roku.

Vanjske novosti


71. PKP