Novi župni listić INŽupni listić od 17. do 23.2.2020.
s rasporedom misa


Župni listić od 10. do 16.2.2020.
s rasporedom misaPotrebe našeg Caritasa


Potreba:

   
Trenutno ništa posebno osim novac za hranu. Novac možete staviti u kutijicu Caritasa u crkvi.
Početni datum: 01.01.2019.
Završni datum:nikada
Donator: =Vaše ime=


Treća nedjelja Došašća


Jutros smo zapalili treću adventsku svijeću. Neka ona bude znak radosti među svima nama!

TREĆA ADVENTSKA SVIJEĆA
 
Danas palimo treću, pastirsku svijeću na adventskome vijencu. U buđenju i tišini ovoga jutra, na početku susreta s Gospodinom, neka ti utihnu na trenutak misli pred plamenom ove treće svijeće… Zaboravi nakratko na svoj prenatrpan raspored, buku, obaveze… Podari svojoj duši trenutak mira  i tišine da osluškuje misli njoj upućene.

„Što nam je dakle činiti?«, pitao je narod Ivana Krstitelja, a to pitanje i mi sami često pitamo. „Što nam je činiti?“ 

Treću adventsku svijeću danas pale članovi obitelji, koji na poseban način ovo pitanje upućuju Bogu i narodu. Žarište ljubavi koju čovjek prima od trenutka dolaska na svijet trebala bi biti obitelj. Ipak, što danas imamo pred očima kada izgovaramo riječ „obitelj“? Znači li ona za nas mjesto mira, sloge, prijateljstva, sigurnosti? Je li ona mjesto međusobnog povjerenja, promišljanja o naravi svojih članova i potrebe da bude ljubav s granicama? Koliko je danas napada na tu svetu zajednicu, svjedoči nam vrijeme u kojem živimo. Obitelj kao odgojna sredina, polako gubi svoju najvažniju ulogu. Sada su tu ulogu preuzeli televizija, internet, ulica... Biti roditelj uistinu je veliki izazov današnjice. Ipak, složit ćete se, to je ujedno jedan on najljepših poziva na koji Krist zove sve supružnike. 

Bog je htio da se Isus rodi kao Marijin i Josipov sin kako bi nam dao primjer svete obitelji, primjer koji će nas uvijek iznova podsjećati kako su poniznost i nesebična ljubav jedini put ka svetom životu. Zato, nemojmo misliti da je nemoguće postići sliku svete obitelji. Draga majko, dragi oče, draga djeco, težite ljubiti Krista svim svojim bićem kako bi vaša srca bila spremnija razumjeti dječje potrebe i dosjetke, majčino služenje ili očev neumoran rad. Približite se svetoj obitelji kao vjernom uzoru kojem čeznete.  

Ujedno, dragi vjernici, neka nas ova svijeća koju smo upravo zapalili podsjeti na zajedničku i svakodnevnu obiteljsku molitvu koja će nam biti vjerodostojan izvor radosti, zajedništva i mira. Sveti Pavao će kazati u poslanici Filipljanima: „Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu.“

Stoga, provodimo ovo milosno vrijeme adventa s pjesmom i molitvom u svojem domu koji će tada postati i svakodnevno Kristovo prebivalište… Kao što će prorok Sefanija uzviknuti „Ne boj se, Sione!“, mi, odvažno, možemo kazati: „Ne boj se, obitelji! Neka ti ne klonu ruke. Gospodin, Bog tvoj, u sredini je tvojoj, silni spasitelj!“

Uredovno vrijeme


NAŠ ŽUPNI URED RADI:

Srijeda od 8 do 9 sati

Ponedjeljak, srijeda i petak od 19 do 20 sati.
 
 
Telefon župnog ureda: 01/6530-129

Za podjelu sakramenata bolesnima i umirućima nazovite i van radnog vremena.

facebook     instagram


Svi župljani


Što Vas zanima u župi?
Za svako pitanje, zamolbu, pritužbu, pohvalu, nejasnoću, ... kliknite na link "Kontakt", pošaljite i mi Vam odgovaramo u najkraćem mogućem roku.