Novi župni listić INŽupni listić od 20. do 26.3.2023.
s rasporedom misa


Župni listić od 13. do 19.3.2023.
s rasporedom misaPotrebe našeg Caritasa


Potreba:

   
Osim hrane, skupljamo i novac za hranu. Novac možete staviti u kutijicu Caritasa u crkvi.
 
Početni datum: 1.3.2023.
Završni datum:nikada
Donator: =Vaše ime=


ZAHVALA ORGULJAŠU MLADENU


U nedjelju 31.1.2021. zahvalili smo orguljašu Mladenu Krpanu za 16 godina njegove službe u našoj župnoj crkvi. U ime župljana, župnika i zboraša, zahvalu je izrekla Mirica Kralj i predala prigodne poklone.

Dragi Mladene,

Nije lako sažeti 16 godina tvog vjerničkog angažmana na našoj župi. Posebno se ponosimo što si bio voditelj našeg mješovitog župnog zbora.

Krenulo je to 2004. god. u božićno vrijeme. Na koru se pojavio mladić i lijepo pjevao na poldanoj sv. misi, zajedno s nama. Taman je bilo vrijeme odlaska u mirovinu sestre Marije Magdalene Pajnić. Bili smo zabrinuti kako ćemo dalje, ali dragi Bog imao je svoj plan za nas. Upravo nam je taj mladić, koji je dolazio na kor, bio predstavljen od vlč. Vjekoslava Pavlovića kao naš novi orguljaš i voditelj zbora. Nitko nije bio sretniji od nas. Ipak, pomalo smo bili i zbunjeni kako ćemo mi uspjeti surađivati s nekim tko nam može biti kao naše dijete. Vjerojatno, Mladene, niti tebi nije bilo svejedno jer nisi znao što te čeka. Međutim, prošlo je lijepih 16 godina. Jasno, bilo je tu uspona i padova, ali sve smo mi to prebrodili s Božjom pomoći. Kada bi došlo do osipanja zbora, znao si nam reći: "Molite se. Dragi Bog će dati da će sve biti u redu. Mi pjevamo na slavu Bogu ako nas je 5 ili 25."

Hvala ti, Mladene, na puno razumijevanja za nas. Hvala ti na lijepim druženjima na župi, proslavama rođendana, na zajedničkim izletima i hodočašćima, na zajedničkim molitvama krunice prije početka proba. Nadasve, hvala ti na nebrojenim novim pjesmama i napjevima novih misa tako da nas ostavljaš s bogatim repertoarom kojeg se niti profesionalni zbor ne bi posramio.

Razumijemo da imaš svoju veliku obitelj koja te najviše treba i koja ti je na prvom mjestu. Uz puno privatnih obaveza, puno puta si jurio kako bi stigao nama na probu. Nije to bilo lako. Ti si i dalje dobrodošao u naše društvo kada god to poželiš, da nas razveseliš i duhovno okrijepiš kako si samo ti to znao.

Na kraju, hvala ti za svaki trenutak koji si proveo s nama. U znak zahvalnosti, primi poklon od svojih zboraša.

Međutim, dragi Bog je ponovno dao da mi ne ostanemo sami. Zahvaljujući vlč. Dubravku, dobili smo mladog orguljaša i voditelja našeg zbora Josipa Hrastića. Josip je prošle godine diplomirao na Glazbenoj akademiji i voljan se prihvatiti ovog zadatka. Želimo mu puno sreće i strpljenja s nama, a mi se nadamo da će privući i kojeg novog člana koji bi nam dobro došao.

Pratite mise uživo


What.png


Uredovno vrijeme

Ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19 do 20 sati.
 
 
Telefon župnog ureda: 01/6530-129

Za podjelu sakramenata bolesnima i umirućima nazovite i van radnog vremena.

Youtube-(1).png  Facebook.png  Instagram.png


Svi župljani


Što Vas zanima u župi?
Za svako pitanje, zamolbu, pritužbu, pohvalu, nejasnoću, ... kliknite na link "Kontakt", pošaljite i mi Vam odgovaramo u najkraćem mogućem roku.

Vanjske novosti


71. PKP