Novi župni listić INŽupni listić od 26.2. do 3.3.2024.
s rasporedom misa


Župni listić od 19. do 25.2.2024.
s rasporedom misaPotrebe našeg Caritasa


Potreba:

   
Osim hrane, skupljamo i novac za hranu. Novac možete staviti u kutijicu Caritasa u crkvi.
 
Početni datum: 1.3.2023.
Završni datum:nikada
Donator: =Vaše ime=


Allegro u Mariji Bistrici


Zbor Allegro animirao je svečano misno slavlje povodom II. Studentskog hodočašća

               „Uđite s hvalama na vrata Njegova, u dvore Njegove s pjesmama“ hvalidbenim je stihovima istoimene pjesme zbor mladih Allegro iz naše župe Sv. Ivana Nepomuka započeo sveto misno slavlje u svetištu sjeverne Hrvatske, Mariji Bistrici, u srcu Hrvatskoga zagorja, 27. svibnja 2012. g. povodom II. Studentskog hodočašća. Hodočašće pod geslom „Ako živimo po Duhu, po Duhu se i ravnajmo!“ (Gal 5, 25) okupilo je brojne studente različitih sveučilišta iz raznih krajeva Lijepe nam naše, a organizirano je od strane Koordinacije studentskih zavičajnih udruga Sveučilišta u Zagrebu, na inicijativu Udruge zagorskih studenata i njezina predsjednika Miroslava Smetiška te uz potporu Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije kao i Zagrebačkoga sveučilišta. Misno je slavlje predvodio zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić kojemu je nedavno dodijeljen počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu za iznimne doprinose u izgradnji humanijeg društva i promociji teoloških, humanističkih i društvenih znanosti. Organizaciji hodočašća dodatno su doprinijeli rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta dr. Željko Tanjić, nadbiskupijski povjerenik za pastoral mladih, velečasni Ivica Budinšćak, studentski kapelan don Damir Stojić i drugi svećenici. U misnome slavlju sudjelovao je i rektor Zagrebačkog sveučilišta dr. Aleksa Bjeliš. U organizaciji glazbenog dijela liturgijskog slavlja sudjelovala je naša župljanka i nekadašnja voditeljica Kluba mladih Sijač, umjetnička suradnica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, mr. art. Eva Kirchmayer-Bilić koja nam je i dalje velika potpora u radu.

                Da možemo biti ujedinjeni u jedinstvu katoličke vjere, simbolično su prikazali i studenti obučeni u narodne nošnje koji su na taj način predstavili različite krajeve Hrvatske za vrijeme ulazne procesije i tijekom molitve vjernika. Glazbeni su doprinos misnomu slavlju također dali solistica Marijana Radičević, studentica Muzičke akademije te Luka Drobilo koji je otpjevao psalam.

                Zboru Allegro bila je iznimna čast i zadovoljstvo pjevanjem uveličati misno slavlje na ovakvomu susretu, i to u jednom od najvećih hrvatskih marijanskih svetišta, za što je Allegro, vođen svojim dirigentom Josipom Savićem, dobio pohvale i čestitke rektora Svetišta Majke Božje Bistričke vlč. Zlatka Korena, kao i svih koji su sudjelovali u organizaciji.

 


Župna crkva uživo


Uživo


Uredovno vrijeme

Ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19 do 20 sati.
 
 
Telefon župnog ureda: 01/6530-129

Za podjelu sakramenata bolesnima i umirućima nazovite i van radnog vremena.

Youtube-(1).png  Facebook.png  Instagram.png


Svi župljani


Što Vas zanima u župi?
Za svako pitanje, zamolbu, pritužbu, pohvalu, nejasnoću, ... kliknite na link "Kontakt", pošaljite i mi Vam odgovaramo u najkraćem mogućem roku.

Vanjske novosti


73. PKP