Novi župni listić INŽupni listić od 26.2. do 3.3.2024.
s rasporedom misa


Župni listić od 19. do 25.2.2024.
s rasporedom misaPotrebe našeg Caritasa


Potreba:

   
Osim hrane, skupljamo i novac za hranu. Novac možete staviti u kutijicu Caritasa u crkvi.
 
Početni datum: 1.3.2023.
Završni datum:nikada
Donator: =Vaše ime=


Klub mladih „Sijač“ u 2012. godini


Kratki pregled glazbenih trenutaka zbora mladih Allegro u 2012. godini. Više možete pročitati u nastavku...

                 Još nas samo par dana dijeli od nove, nepredvidljive nadolazeće godine. Što nas očekuje u novoj godini nikako ne možemo znati; međutim, kako je gotovo proteklu 2012. godinu proveo naš zbor mladih Allegro, gdje je sve nastupao i gostovao te koja je nova glazbena iskustva stekao, možemo pročitati u nastavku teksta.

               Godinu 2012. svakako možemo opisati kao jednu od najispunjenijih godina u radu i djelovanju Kluba mladih Sijač. Bilo bi nesuvislo nabrajati sva zbivanja; međutim, prisjetimo se barem najvažnijeg i Allegru najdražeg događaja s početka godine kada je Klubu novi osmijeh na lice donio pomladak zbora Allegro imenom Allegretto. Radi se o malim glazbenim talentima okupljenima oko onoga što najviše vole raditi, a to je baviti se glazbom. Prošle je godine umjetnički voditelj pomlatka bio Dario Poljak, student  čembala i muzikologije na Muzičkoj akademiji u Zagrebu koji je ove godine vodstvo prepustio kolegici, studentici muzikologije, Katarini Oršolić.

            Od ostalih zanimljivijih događaja iz druge polovice ove brojnim događajima ispisane godine možemo spomenuti barem neke od događaja poput gostovanja mladih Puljana, sudjelovanja zbora Allegro na ovogodišnjoj smotri kao i njihova završnog koncerta ovdje u župi.

            Dana 6. svibnja 2012. g. u našoj je župi Sv. Ivana Nepomuka gostovao istarski zbor mladih Svjetla vjere iz župe franjevaca Sv. Antuna Padovanskog iz Pule. Mladi iz jednog od najstarijih i turistički najatraktivnijih hrvatskih obalnih gradova posjetili su našu župu nakon dvodnevnog Susreta hrvatske katoličke mladeži održanog 5. i 6. svibnja u Sisku pod geslom: "U svjetlosti hodimo!" U spomenutoj je pulskoj župi u rujnu prošle godine gostovao naš zbor mladih Allegro koji je ondje animirao misu i održao koncert prilikom ljetnoga gostovanja u Puli i Rovinju, a o čemu ste već imali priliku pročitati u prošlogodišnjoj prosinačkoj Brazdi. Zbor mladih iz Pule u našoj je župi animirao večernje nedjeljno euharistijsko slavlje nakon kojega je održao i koncert gdje su nas počastili izvedbama poznatih duhovnih pjesama poput „Naš Bog je velik“.  Nakon misnog je slavlja uslijedilo druženje u župnom domu Sijač.

            Zbor Allegro 25. svibnja sudjelovao je i na ovogodišnjoj smotri već tri desetljeća duge tradicije, točnije na 35. Susretu zagrebačkih glazbenih amatera pod organizacijom Zagrebačkog glazbenog podija, a pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Nastupivši uz neke od poznatijih pjevačkih zborova mladih, Allegro je izveo tri skladbe predstavivši se raznolikim programom od strane svog ženskog i punog, mješovitog sastava. Ženski je dio ansambla troglasjem izveo „Baladu o Tounjčici“ Nikše Njirića, poznatoga skladatelja i istaknutoga autora. Nastavak programa izveo je puni sastav Allegra upriličen pjesmama poput tradicijske „As I went down“ i poznate Tadijanovićeve lirske „Voćke poslije kiše“. Smotra na kojoj sudjeluju različiti zborovi i pjevački sastavi jedna je od najvećih glazbenih manifestacija na području Grada Zagreba i zboru Allegro bilo je veliko zadovoljstvo sudjelovati na susretu proizašlom iz ujedinjenosti glazbena potencijala i natjecateljskoga duha.

            Kako bi glazbeni repertoar pripreman nekoliko mjeseci za smotru predstavili i našim dragim župljanima, krajem lipnja održali su koncert u našoj crkvi Sv. Ivana Nepomuka gdje su se, osim pjesmama sa smotre, predstavili i poznatom klapskom pjesmom Ne more mi bit'. Svoj prvi javni nastup održao je tada i pomladak Allegra koji je otpjevao nekoliko dječjih višeglasnih pjesama.

               Također, Allegro je zajedno s Allegrettom sredinom prosinca održao i adventski koncert humanitarnog karaktera. Oba su se zbora dragim nam župljanima predstavila nekima od adventskih pjesama, a muški dio zbora otpjevao je narodnu pjesmu „Vesel'mo se ov' čas“. Allegro i Allegretto skupa su otpjevali dragu nam „Tihu noć“. Zajedno s pomlatkom, Allegro je ovim koncertom glazbenu godinu uspješno priveo kraju. Ovim putem pozivamo sve mlade zainteresirane ljubitelje glazbe da nam se slobodno pridruže u radu, kako Allegra tako i pomlatka te tako svojim glazbenim doprinosom oplemene naše djelovanje.

 


Župna crkva uživo


Uživo


Uredovno vrijeme

Ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19 do 20 sati.
 
 
Telefon župnog ureda: 01/6530-129

Za podjelu sakramenata bolesnima i umirućima nazovite i van radnog vremena.

Youtube-(1).png  Facebook.png  Instagram.png


Svi župljani


Što Vas zanima u župi?
Za svako pitanje, zamolbu, pritužbu, pohvalu, nejasnoću, ... kliknite na link "Kontakt", pošaljite i mi Vam odgovaramo u najkraćem mogućem roku.

Vanjske novosti


73. PKP