Novi župni listić INŽupni listić od 21. do 27.9.2020.
s rasporedom misa


Župni listić od 14. do 20.9.2020.
s rasporedom misaPotrebe našeg Caritasa


Potreba:

   
Trenutno ništa posebno osim novac za hranu. Novac možete staviti u kutijicu Caritasa u crkvi.
Početni datum: 01.01.2019.
Završni datum:nikada
Donator: =Vaše ime=


Nikada nije prekasno činiti dobro...


"Ivanovi anđeli" i dalje lete...

Naš dječji zbor „Ivanovi anđeli” i dalje njeguje tradiciju kojom pomaže potrebitima.

Ovu zimu do nas je došao glas o potrebitoj dječici iz našega grada. Naime, naše drage župljanke Marija i Ana Skendrović čule su za dobru volju i karitativno djelovanje „Ivanovih anđela” u našoj župi i šire. Marija, zaposlena kao socijalni pedagog u jednoj osnovnoj školi, uočila je potrebu jedne obitelji te zamolila da li bi joj mogli pomoći pri sakupljanju odjeće za četvero djece.

U suradnji sa svojim roditeljima, mali pjevači su kroz tri tjedna na probe donosili i veeelike vreće pune odjeće te tako povećavali pristiglu hrpicu malo po malo. S time u vezi, treba zahvaliti roditeljima na iskazanom trudu i brizi kao i dostavljenoj čistoj, izglačanoj odjeći. Napravili smo čestitku s pozdravima i potpisima svih malih zboraša za naše nove male potrebite prijatelje: Ivonu, Nelu, Mihaela i Leu.

Na jednu probu došla je Marija sa svojom majkom i kao da je naslutila da bi tu moglo biti nešto više stvari. Naime, kada su djeca počela vaditi vrećice i nosila van, jedva da su stale u dva auta. Obje su bile ganute količinom stvari, ali i susretljivošću djece koja su poput malih mravića pohitali k autima te ih zatrpali sa svih strana vrećama. Sa suzama u očima su zahvalile i počastile nas slatkišima, a mi smo radosno, ponosno, dobro se osjećajući odzdravili, zasladili se te nastavili pjevati Bogu na slavu koji nas i potiče na ovakva djela, koji nas spaja sa dobrim ljudima. I na tome smo Mu zahvalni.

Nekoliko dana kasnije javljeno nam je da je odjeća stigla u njihov dom gdje su sa velikim veseljem iznijeli iz auta svatko svoje vreće. Jedno dijete je reklo, držeći u ruci dvije velike vreće sa svojim imenom: „Vau, ove oba dve su sam za meeenee!” Pohitali su u kuću i dalje… Možemo samo zamisliti. Nadam se samo da je više-manje sve stalo u ormare i da mama nije imala previše posla s ponovnim sortiranjem i slaganjem odjeće.

Sretni smo što su i ovaj put zaigrala srca onima koje smo „pohodili”. To nas čini sretnima i ispunjenima. Daj Bože da bude što manje potrebitih, a što više onih voljnih dijeliti i pomagati. Vjerujem da, kada bi svaki deseti čovjek na svijetu imao ovoliko srce kao naši „mali donatori”, ne bi bilo ni gladi niti bilo kakve druge oskudice, a ponajviše one duševne.

Eto, dragi naši župljani, znaj da smo tu i za tebe.   

 

„Ivanovi anđeli”, voditelji: Tina i Mladen Krpan


Pratite mise uživo


What.png


Uredovno vrijeme


PREKO LJETA, NAŠ ŽUPNI URED RADI PONEDJELJKOM I SRIJEDOM OD 19 DO 20
 
 
Telefon župnog ureda: 01/6530-129

Za podjelu sakramenata bolesnima i umirućima nazovite i van radnog vremena.

Youtube-(1).png  Facebook.png  Instagram.png


Svi župljani


Što Vas zanima u župi?
Za svako pitanje, zamolbu, pritužbu, pohvalu, nejasnoću, ... kliknite na link "Kontakt", pošaljite i mi Vam odgovaramo u najkraćem mogućem roku.