Novi župni listić INŽupni listić od 26.2. do 3.3.2024.
s rasporedom misa


Župni listić od 19. do 25.2.2024.
s rasporedom misaPotrebe našeg Caritasa


Potreba:

   
Osim hrane, skupljamo i novac za hranu. Novac možete staviti u kutijicu Caritasa u crkvi.
 
Početni datum: 1.3.2023.
Završni datum:nikada
Donator: =Vaše ime=


Raspelo u Gornjem Stupniku (Gornjostupnička ulica)


Ovaj se križ nalazi u Gornjem Stupniku, u Gornjostupničkoj na zemljištu Mire i Josipa Kobasa. Povijest ovog križa i još dva u Stupniku imali su sličnu povijest. Prije drugog svjetskog rata sva tri križa su već postojali, ali za vrijema rata bili su zapušteni. No nakon rata, po naredbi komunista, bili su maknuti. Ovaj je križ bio na pašnjaku, gmajni i za vrijeme rata jako zapušten. Oko godine 1955. križ je bio po noći prenešen s pašnjaka na suprotnu stranu ceste, na zemljište Mire i Josipa Kobas. Glavni akteri prenašanja križa po noći bili su Blaž Domović i Mira Kobas. Za to "zlo djelo" Blaž Domović je bio nekoliko dana u zatvoru. Kada se slegla prašina oko tog križa, izbetoniran je okvir za križ, a Josip Križanac, brat gospođe Barbare Domović, iz župe Sv. Klare izradio je novi drveni križ.
Kako je s vremenom drvo križa istrunulo, godine 1988. podignut je novi križ. Obitelj Poljak iz susjedstva darovala je drvo iz kojega su bila izrađena dva križa. Križeve je izradio majstor Alojz Fabijanić. Sve pripreme za postavljanje i samo postavljanje križa izveli su Stjepan Domović, Dragutin Iviček, Zvonimir Tumbri, Ivka Tkalčić i Barbara Domović.

Lokacija na karti:


View Larger Map

Župna crkva uživo


Uživo


Uredovno vrijeme

Ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19 do 20 sati.
 
 
Telefon župnog ureda: 01/6530-129

Za podjelu sakramenata bolesnima i umirućima nazovite i van radnog vremena.

Youtube-(1).png  Facebook.png  Instagram.png


Svi župljani


Što Vas zanima u župi?
Za svako pitanje, zamolbu, pritužbu, pohvalu, nejasnoću, ... kliknite na link "Kontakt", pošaljite i mi Vam odgovaramo u najkraćem mogućem roku.

Vanjske novosti


73. PKP